Dovadă a rafinamentului exprimat de bucătăria franceză, cartofii duchesse (ducesă) sunt o garnitură elegantă pentru aproape orice tip de carne sau peşte. Preparaţi dintr-un piure de cartofi – fără lapte, dar îmbogăţit cu unt şi ouă şi aromat cu nucşoară – rumeniţi uşor la cuptor pentru a prinde culoare în obraji, aceşti cartofi cu formă de fursecuri şi consistenţă de ecler vor da un aer sofisticat farfuriilor dumneavoastă. Aşadar, dacă v-aţi plictisit de acelaşi piure de cartofi şi vă doriţi bătăi de cap suplimentare, aceşti cartofi sunt soluţia.
Ingrediente:
- 1,5 kg cartofi
- 200 grame unt gras
- 1 ou
- 4 gălbenuşuri
- 1 linguriţă rasă de nucsoara măcinată
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cuburi.
- Puneţi cartofii la fiert în apă cu sare.
- Fierbeţi cartofii ca pentru piure.
- Luaţi cartofii de pe foc şi scurgeţi-i de apă.
- Zdrobiţi cartofii pentru piure.
- Încorporaţi untul tăiat cubuleţe.
- Pasaţi bine amestecul pentru a obţine o consistenţă fină.
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
loading...
Comments