Daca albina va disparea vreodata de pe pamant, omul mai are de trait doar patru ani



Sanatatea noastra depinde de sanatatea mediului inconjurator, iar albinele ne ofera indicii esentiale cu privire la starea mediului in care traim. Prin simpla lor prezenta ne dam seama ca in acel loc nu exista poluare, nu degeaba mai sunt numite si „farmacistii primaverii”.
 „Daca albina va disparea vreodata de pe pamant, omul mai are de trait doar patru ani”.
Savantii din zilele noastre ii dau dreptate, pentru ca micile insecte de doar 12 mm polenizeaza peste 80% dintre pomii fructiferi si din plantele de cultura de pe planeta, fiind astfel „regizorii” ecosistemului nostru.

Apiterapia este denumirea medicala a folosirii produselor albinei melifere pentru combaterea bolilor si pentru vindecarea ranilor. „Mai ales mierea – pentru vindecarea ranilor, propolisul – ca antibiotic natural, dar si intepaturile de albina ca forma a acupuncturii, sunt metode apiterapeutice”, explica dr. Stefan Stangaciu, presedintele societatilor germane si romane de Apifitoterapie.
Mierea
Regleaza colesterolul: Studiile clinice arata ca mierea actioneaza favorabil asupra metabolismului grasimilor, respectiv asupra nivelului colesterolului. De asemenea, laptisorul de matca reduce colesterolul „rau” si chiar tensiunea arteriala.
Alunga migrenele si carceii: Cu fiecare lingura de miere consumata, organismul primeste si mai mult magneziu – o binefacere pentru musculatura – si este stimulata producerea serotoninei la nivelul creierului, ceea ce anuleaza toate „sansele” de migrene.
Slabeste cu miere: Mierea influenteaza nivelul glicemiei si productia de insulina, astfel incat nu apare senzatia de foame puternica.
Propolisul
Remediu pentru psoriazis si arsuri usoare: Cules de albine, acesta protejeaza florile si mugurii firavi impotriva bacteriilor si ciupercilor – acelasi efect il are si asupra afectiunilor pielii, ca psoriazisul sau arsurilor usoare.
Veninul de albine
Vindeca reumatismul: Veninul de albina, folosit direct ca intepatura sau ca injectie subcutanata, alina durerile acute ale oaselor si articulatiilor care apar in cazul unor forme de reumatism, artrita sau artroza.




Comments