Prajitura „Sarut de ciocolata”


Un desert delicios cu trei straturi de ciocolata, aceasta prajitura iti va incanta simturile si te va cuceri de la prima degustare. Incerca si tu un „sarut de ciocolata“ si imparte-l si cu cei dragi!
Ingrediente:
Primul blat: 200 g ciocolata amaruie, 120 g unt nesarat, 4 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 3 lingurite cafea instant,  1, praf de sare, 80 g zahar brun, 50 g faina
Prima crema: 5 lingurite apa fierbinte, 200 g ciocolata amaruie topita, 2 linguri pudra de cacao, 200 ml frisca lichida, 1 lingura zahar tos, 1 praf de sare
A doua crema: 1 plic gelatina, 170 g ciocolata alba sau fulgi de ciocolata alba, 170 ml frisca lichida, 50 ml apa rece
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi albusurile cu zaharul pana obtii o compozitie omogena. Incorporezi esenta de vanilie, galbenusurile, cafeaua instant, faina si ciocolata topita la microunde, pe care ai lasat-o la racit 5 minute. Adaugi praful de sare si mixezi pana se omogenizeaza perfect. Torni intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Dai la cuptorul incalzit la 180 °C, aproximativ 15 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Pentru prima crema, amesteci foarte bine toate ingredientele. Dai la congelator crema obtinuta, aproximativ 25 de minute. Mixezi apoi la viteza mare cateva minute. Distribui uniform mousse-ul obtinut peste blat. Lasi gelatina la hidratat in apa rece 10 minute. Combini apoi cu ciocolata topita pe baie de aburi si frisca lichida. Torni crema de ciocolata alba peste celelalta crema. Dai la rece 2 ore. Decorezi cu ciocolata rasa.

Comments